13:28 / 06.08.2020.

Autor: Šime Kovačević/Dobro jutro, Hrvatska/Hina/HRT

Nagrađivana 'Mater' otvara Brač film festival

Arhivska fotografija (izvor: Brač film festival)

Arhivska fotografija (izvor: Brač film festival)

Foto: - / -

Uz prepolovljen broj mjesta u gledalištu i obavezno nošenje maski i dezinfekciju supetarska filmska fešta ipak će se održati. Otvara je večeras nagrađivani film Jure Pavlovića 'Mater'.
Uz prepolovljen broj mjesta u gledalištu i obavezno nošenje maski i dezinfekciju supetarska filmska fešta ipak će se održati.

Brač Film Festival
, kojem je cilj podržati filmske debitante, održat će se od 6. do 8. kolovoza u ljetnom kinu u Supetru, a otvorit će ga otočka premijera domaćeg filma ‘Mater’ Jure Pavlovića.

Radnja filma 'Mater', koji otvara festival, prati Jasnu koja se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru. U filmu glume Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima, Anka Vučković, Marijo Jurković i drugi.
Dariji Lorenci-Flatz međunarodna nagrada za ulogu u filmu ‘Mater’ U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija ‘Alice i Gradonačelnik’ Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina. Film je premijeru imao na prošlogodišnjem Directors' Fortnightu filmskog festivala u Cannesu.

Iz Srbije na Brač dolazi film ‘Ajvar’, redateljske debitantice Ane Marie Rossi. Glavne uloge u filmu o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav, nose Sergej Trifunović i Nataša Ninković.

Kratkometražni program čine filmovi ‘Kućica’, redatelja Jakova Nole, ‘Brokula’, redatelja Eliotta Fetweesa i ‘Joseph navršava 42’, redatelja Paula Mazierea. Kratki filmovi prikazivat će se prije svakog dugometražnog filma.

Zbog sigurnosti posjetitelja dječji program seli na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve, a u okviru njega bit će prikazani zabavni filmski naslovi poput avanturističke dramske priče ‘Moje neobično ljeto s Tess’, animiranog francuskog filma ‘Putovanje jednog princa’ te moderne bajke ‘Rocca mijenja svijet’.

Završnu večer nastupit će grupa Vatra, a zabava se nakon koncerta nastavlja uz DJ-a Marija Kovača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!