Najbolji TV-scenarist u regiji

02.04.2018.

15:33

Autor: V.M./J.J./HRT

-

-

Foto: - / -

Originalni scenarij za TV seriju 'Uspjeh' autora Marjana Alčevskog svjetska produkcijska kuća HBO izabrala je na natječaju među 447 scenarija za svoju prvu produkciju u regiji.
Marjan Alčevski je u ovome trenutku prema kriterijima HBO Europa najbolji je scenarist u regiji jer je njegov originalni scenarij za TV seriju 'Uspjeh' ta kuća izabrala između 447 scenarija za svoju prvu produkciju u regiji.

Ovih se dana serija snima u Zagrebu u režiji oskarovca Danisa Tanovića, a evo i kratkog porterta tog uspješnog televizijskog pisca:


Pogledajte što je Alćevski rekao o tome koliko naše lokalne i regionalne priče mogu putovati i van tih zajednica:


Koje je to svjetske kriterije Alčevski uspio zadovoljiti, a koje hrvatske kriterije nikako da zadovolji? Kako to da posao scenarista dokumentarnih, animiranih i igranih filmova u hrvatskoj kinematografiji može biti i neugodan? – pitanja su to na koja je Alčevski odgovarao tijekom gostovanja u emisiji A forum.

Emisiju A forum, koju emitiramo srijedom na HRT3, pogledajte na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!