20:54 / 17.11.2019.

Autor: Tamara Džebić/IMS/HRT

Najpopularniji naslovi na Interliberu

-

-

Foto: - / -

Veliki popusti posebice starijih izdanja, izvrstan tajming pred božićne blagdane, stimulirajuća atmosfera, educirano osoblje i golem izbor naslova na jednom mjestu.
Posjet Luke Modrića 42.-gom međunarodnom sajmu knjiga - bio je jedan od vrhunaca ovogodišnjeg Interlibera, koji se zatvara za nekoliko trenutaka. Na našem najvećem sajmu knjiga - predstavilo se 380 izlagača. Evo koji su naslovi i autori privukli najviše pozornosti.

Rijeke ljudi koji su se od utorka slijevale na naš najveći sajam knjiga daju naslutiti da su crni dani za knjigu iza nas, a građani Hrvatske nacija koja mnogo i strastveno čita. Statistike baš i ne govore tomu u prilog. Privid ili stvarnost?

- Mi smo bili prije dvije godine toliko nisko, tako da je svaki pomak dobar. Vidi se pomak i u produkciji i u interesu, samo s tim treba nastaviti. Mi u Zajednici nakladnika i knjižara nismo zadovoljni tempom jer sva tehnologija koja nas okružuje nam ne daje pravo da se opustimo, izjavio je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Slavko Kozina.

Ono s čime će se opuštati posjetitelji ovog Interlibera jesu prije svega svjetski bestseleri, mahom krimići, zatim kao i uvijek knjige za djecu, knjige nove nobelovke ove godine Olge Tokarčuk, ali i neki edukativni naslovi.

Primjerice 'Danski odgoj djece', izdan je prošle godine u veljači a do danas je prodano više od 10 tisuća primjeraka, kaže Bruno Barbić iz izdavačke kuće Egmont. No ono što veseli jest činjenica i da i usko specijalizirani naslovi poput poezije, ili knjiga o jeziku bilježe rast prodaje. najbolje prolazi knjiga 'Jeziku je svejedno'. Zahvaljujući dostupnosti na internetu i žanr strip sve je popularniji.

Veliki popusti posebice starijih izdanja, izvrstan tajming pred božićne blagdane, stimulirajuća atmosfera, educirano osoblje i golem izbor naslova na jednom mjestu još je jednom dokazao da je Interliber naš najveći i najbolji promotor knjige i čitanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!