12:38 / 19.09.2021.

Autor: Ines Milanković/Dnevnik/B.A./HRT

Najveća manifestacija tradicijske kulture u Europi okupila čuvare tradicije

Vinkovačke jeseni

Vinkovačke jeseni

Foto: Dnevnik / HRT

U sklopu 56. Vinkovačkih jeseni ulicama grada održan je Svečani mimohod. Revijom konjskih zaprega i konjanika ponovno je zablistalo blago raznovrsnih običaja. 

Kako je u podnevnom HTV-ovom Dnevniku javila Ines Milanković, najveća manifestacija tradicijske kulture u Europi okupila je čuvare tradicije, njih čak 2500 ponosno je nosilo baštinu domovine.


60-ak kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, ali i Srbije i BiH kroz pjesmu i ples pokazali su svo bogatstvo običaja rodnoga kraja.U Vinkovcima se na središnjem gradskom trgu okupilo i nekoliko desetaka tisuća ljudi.


Pogledajte što su naše kamere zabilježile ovoga veselog jutra u Vinkovcima:

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održavaju se od 10.do 19.rujna, a završit će u večernjim satima trećim dijelom Državne smotre izvornog hrvatskog folklora.

Nakon prošlogodišnjeg, skraćenog COVID izdanja, ove godine vratile su se uobičajenoj formi te su održane sve uobičajene priredbe izuzev Šokačkih divana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!