13:45 / 19.03.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Nakon rastave roditelja snimio dokumentarni film "Ljubav u nama"

Insert iz filma "Ljubav u nama"

Insert iz filma "Ljubav u nama"

Foto: Kod nas doma / Privatni album/HRT

Od rastave Carlovih roditelja prošlo je osam godina. Unatoč tome Carlo Kovačec imao je, kaže, sretno djetinjstvo.

- Prije tog događaja nisam slutio da će se nešto dogoditi, to mi je stvarno bio šok. Bila je to nelagodna i napeta situacija, i jako emotivna, ispričao je za HTV-ovu emisiju Kod nas doma.

Inače se Carlo bavi fotografijom, snimanjem i režijom – završio je Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje, i trenutno uređuje svoj studio za produkciju.

Upravo ga je rastava roditelja i njezin utjecaj na cijelu obitelj ponukala da snimi svoj prvi dokumentarni film "Ljubav u nama".

- Taj film govori o rastavi braka iz osam različitih uglova i priča, a pritom svaka za sebe govori istinu i kako je ta osoba to sve doživjela, kaže Carlo i dodaje:

- Bilo je puno stvari koje možda nismo iskomunicirali na pravi način – ili uopće. Tako da je taj film bio možda i prilika da pričamo o stvarima o kojima nikad prije nismo pričali.

- Nekako djeca, koja možda najviše i trpe posljedice tog braka, padnu u neki totalno treći plan, smatra Carlo, koji se uvijek trudio da njegova majka što lakše prebrodi težak period.

Na vezu njegovih roditelja jako je utjecalo to što je otac puno radio – nisu imali vremena za kvalitetno druženje. Danas ima puno bolji odnos s ocem nego ranije.

- Mislim da je taj film, u konačnici, oca 'omekšao', postao je senzibilniji, kaže Carlo, kojem je bilo važno da njegova obitelj pogleda njegov film, da time potakne bolju komunikaciju.

U njegovoj se obitelji mnogo toga, kaže, promijenilo u osam godina od rastave - roditelji danas imaju nove ljubavi.

- To što smo obitelj, i što smo svi u nekim međusobnim odnosima, nas na neki način spaja i povezuje u ljubavi jednih prema drugima – bez obzira što se razlikujemo. Tako da je pronalazak razumijevanja zapravo ključ neke ljubavi, zaključuje Carlo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!