22:31 / 27.08.2020.

Autor: M.Š./Hina

Nakon šest mjeseci otvorila se njujorška MoMA

Foto: REUTERS/Mike Segar

Foto: REUTERS/Mike Segar

Foto: - / REUTERS

Njujorški muzej moderne umjetnosti (MoMA) otvorio je javnosti svoja vrata u četvrtak nakon što je bio gotovo šest mjeseci zatvoren zbog pandemije koronavirusa.
Njujorški muzej moderne umjetnosti  (MoMA) otvorio je javnosti svoja vrata u četvrtak nakon što je bio gotovo šest mjeseci zatvoren zbog pandemije koronavirusa. 

Slavni muzej koji je za 25 posto smanjio kapacitet, dočekao je brojne posjetitelje prvog dana otvorenja. 

- Uz nove sigurnosne protokole, naša publika može i dalje uživati u neusporedivom doživljaju naših kolekcija i izložbi i nadamo se da će u njima naći nadahnuće, naveo je direktor muzeja Glenn Lowry u priopćenju.

Gradski muzeji, zatvoreni u ožujku, dobili su u ponedjeljak dopuštenje za otvaranje.

Muzej Metropolitan se otvara ovog vikenda, a Muzej američke umjetnosti Whitney 3. rujna, dok Guggenheim ostaje zatvoren još mjesec dana.

New York je bio epicentar epidemije koronavirusa u Sjedinjenim Državama, iako se u posljednje vrijeme bitno smanjio broj zaraženih.

Ostale kulturne institucije u gradu, uključujući Broadway i Njujoršku filharmoniju, odgodile su otvaranje barem do kraja godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!