14:41 / 13.06.2018.

Autor: V.M./Lj.S./HRT

Naša slavna sopranistica Lana Kos nastupila sa Zagrebačkim solistima.

-

-

Foto: - / -

U Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu priređen je izniman koncert. Zagrebački solisti svoju su sezonu završili nastupom s našom sjajnom sopranisticom svjetskoga glasa Lanom Kos.
U Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu priređen je izniman koncert. Zagrebački solisti svoju su sezonu završili nastupom s našom sjajnom sopranisticom svjetskoga glasa Lanom Kos. Gost iznenađenja bio je dirigent maestro Ivo Lipanović.

Nakon što su u prvom dijelu Zagrebački solisti izveli Schubertovu "Smrt i djevojku", pozornicom je suvereno zavladala sopranistica, jedina Hrvatica koja je poslije Ljiljane Molnar Talajić debitirala  u veronskoj Areni – i to s 26 godina, 2011. godine.

Nama je izuzetno drago da je Lana Kos pristala raditi s nama i napraviti ovakav koncert. Ona je božanstveno pjevala i to je bilo jednostavno izuzetno,  rekao je violinist i koncert-majstor Zagrebačkih solista Sreten Krstić.

Izvodeći arije iz Verdijevih i Puccinijevih opera, a na kraju i ariju Marice iz operete Grofica Marica, u velikoj je dvorani HGZ-a doživjela ovacije.

Vrlo sam sretna i počašćena da po prvi put mogu nastupiti sa Zagrebačkim solistima pjevajući svoj repertoar koji ovih 17 godina prati na pozornicama. Izuzetno me veseli da se ova suradnja napokon ostvarila,  istaknula je Lana Kos.

Rođena Varaždinka sjajnu karijeru počela je već sa 17 godina kada ju je Vladimir Kranjčević angažirao kao Kraljicu noći u Mozartovoj "Čarobnoj fruli". Sedamnaest godina poslije, iza nje je impresivna karijera.

Glas posebne boje i opsega tri oktave, te velika lakoća i suverenost u pjevanju prepoznati su na mnogim pozornicama svijeta na kojima radi s renomiranim dirigentima i najpoznatijim umjetnicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!