Slatki jadi gospođice Karoline uveli Bjelovarčane u 2022.

03.01.2022.

16:37

Autor: Sani Lukić/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Slatki jadi gospođice Karoline

Slatki jadi gospođice Karoline

Foto: HTV / HRT

Bjelovarčani već gotovo cijelo desetljeće ulazak u novu godinu ne mogu zamisliti bez Slatkih jada gospođice Karoline. Šaljivi je to kuplet Hrvatskog obrtničkog radničkog kulturno-umjetničkog društva Golub koje donosi priču o jednoj bjelovarskoj obitelji u doba španjolske gripe.

U šaljivom kupletu ispreplitali su se pjesme i satirični događaji bogate bjelovarske obitelji koja je ovaj put krenula u goste jer je plemeniti Otto odlučio trgovati duhanom.

- Milostiva Karla i njezin plemeniti gospodin Otto putuju u Sarajavo radi poslova ali prvenstveno radi prijateljstva i na taj način želimo promicati multikulturalnost i multietničnost naših krajeva koja je u našim krajevima uvijek bila prisutna, objašnjava Dubravko Kovačević, gospodin Otto, autor kupleta.

Gospodin Otto i beg Kopčić uspjeli su izbjeći zlu sudbu,

- Nažalost završili smo u zatvoru , ali na sreću sve je dobro prošlo izašli smo i lijepo se svi podružili i zapjevali kao i svake godine, rekao je Vedran Milić, beg Kopčić. 

Čule su se starogradske skladbe i sevdalinke uz pjesmu i ples tamburaškog orkestra , zbora i folklora .

- Uz sve mjere i sve represije, uz sve ono što nas tišti, neće stati veselje i neće stati pjesma. To vam je poruka iz našeg HORKUD-a Golub, ističe Anita Vegh, milostiva Karla.

Lani su zbog pandemije gledatelji bili uskraćeni za izvedbu uživo, no ove je ponovno publika mogla u Dom kulture ali popunjen dijelomično - prema epidemiološkim mjerama.

- Što se toga tiče mi smo jedva dočekali jer od 2019. nismo mogli nastupati s Karolinom u onom direktnom izdanju. Prošle godine je bilo u elektronskom obliku, dakle ovo danas je bio 9. nastavak, kaže Hrvoje Pokos, predsjednik HORKUD-a "Golub" Bjelovar.'

Ove godine Golub obilježava 135 godina postojanja koje će obilježiti nizom događaja ne samo u Bjelovaru već i nastupima u više gradova, a bude li moguće i u inozemstvu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!