Nedjeljom u 2: Braća Teofilović

06.02.2022.

14:13

Autor: Nedjeljom u 2/HRT/IMS

Gosti emisije Nedjeljom u 2 bili su pjevači tradicionalne glazbe braća Teofilović iz Beograda.

Gosti emisije Nedjeljom u 2 bili su pjevači tradicionalne glazbe braća Teofilović iz Beograda.

Foto: Nedjeljom u 2 / HRT

Gosti emisije "Nedjeljom u 2" bili su pjevači tradicionalne glazbe braća Teofilović iz Beograda. Gostovanje su počeli izvedbom narodne tradicijske pjesme "A što ti je mila kćeri": 

- Ratko i Radiša su jako dobri ljudi i to je jako važno reći jer u današnje vrijeme rijetko naiđete na ljude tako dobrog karaktera, čestite i poštene, kaže glazbeni kritičar Ivan Ivačković.

Do trećeg razreda srednje škole nije se znalo kako pjevaju, majka ih je usmjeravala prema muzici, ali oni jednostavno nisu htjeli vježbati. Razmatrali su i košarku.

No, u trećem srednje u Čačak je došao Predrag Peruničić, a na audiciju za gradski zbor prijavio se i Ratko.

Uspjesi zbora iz Čačka prekinuti su, na žalost preranim odlaskom zborovođe Peruničića. Potkraj devedesetih počeli su surađivati s Vlatkom Stefanovskim i Miroslavom Tadićem.

Zašto su novi album pjesama odlučili izdati u Hrvatskoj? Što glazba ima, a nemaju druge umjetnosti te kako u ova pandemijska vremena živjeti samo od pjevanja, bila su neka od pitanja emisije koju možete pogledati na našoj platformi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!