Neil Young povlači glazbu sa Spotifyja zbog dezinformacija o COVID-19

27.01.2022.

07:44

Autor: Hina/I.B.

Spotify

Spotify

Foto: PhotoMIX-Company / Pixabay

Kantautor Neil Young povlači svoju glazbu sa Spotifyjeve streaming usluge jer ne želi da se emitira na platformi na kojoj podcast Joea Rogana,"širi dezinformacije o cjepivima protiv COVID-19", priopćili su tvrtka i glazbenik.

Young je ranio objavio pismo svom menadžeru i izdavačkoj kući Warner Music Group u kojem zahtijeva da Spotify ukloni njegovu glazbu jer smatra da voditelj "The Joe Rogan Experience", najbolje ocijenjenog podcasta na Spotifyju, širi dezinformacije o cjepivima protiv COVID-19.

Ranije u siječnju 270 znanstvenika i medicinskih stručnjaka potpisalo je pismo u kojem je optužilo Rogana za širenje laži na podcastu i pozvalo Spotify da poduzme mjere protiv njega.

U srijedu je pjevač "Heart of Gold" i "Rocking In the Free World" zahvalio svojoj izdavačkoj kući što je staja uz njega u odluci da svu svoju glazbu povuče sa Spotifyja, te je potaknuo i druge glazbenike da učine isto.

"Spotify je postao mjesto dezinformacija o COVID-u opasnim po život", rekao je na svojoj web stranici i dodao: "Laži se prodaju za novac."

Švedska je tvrtka izjavila da je nastojala uravnotežiti "i sigurnost za slušatelje i slobodu za kreatore" i da je uklonila više od 20.000 epizoda podcasta povezanih s COVID-19 u skladu sa svojim "detaljnim pravilima o sadržaju".

Young je priznao da Spotify drži 60 posto streaminga njegove glazbe diljem svijeta i da je uklanjanje "veliki gubitak" za njegovu diskografsku kuću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!