12:47 / 30.03.2018.

Autor: V.M./D.I./HRT

Nevia Marasovića novac ne zanima – filmove radi iz ljubavi

-

-

Foto: - / -

Njegov novi film upravo je u kinima, a zove se Comic Sans, prema – kako kažu – najgorem, odnosno najružnijem fontu slova ikad smišljenom.
Čak i u kinematografijama malima poput hrvatske, možemo naći autore koji su jednostavno drukčiji, i to od samoga početka.

Kad je sa samo 16 godina snimio svoj prvi film Popravak kompjutora, redatelj Nevio Marasović mogao je znati da će se sigurno razlikovati od većine svojih kolega.

Novac ga ne zanima, filmove radi samo iz ljubavi i ozbiljno planira sve što je napravio staviti besplatno na internet, što je učinio i sa svojim hvaljenim filmom Vis-A-Vis koji možete pogledati na poveznici koju je Marasović podijelio preko društvenih mreža.

Njegov novi naslov upravo je u kinima, a zove se Comic Sans, prema – kako kažu – najgorem, odnosno najružnijem fontu slova ikad smišljenom. Izazov, eto, počinje već i samim naslovom filma.

Pogledajte razgovor s Neviom Marasovićem, emitiran u emisiji Pola ure kulture, koju možete pratiti srijedom na HRT1 te na usluzi HRTi:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!