11:18 / 20.08.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

New York se vraća u život besplatnim koncertom

New York se vraća u život besplatnim koncertom

New York se vraća u život besplatnim koncertom

Foto: Ilustracija / Shutterstock

New York će besplatnim koncertom u Central Parku u subotu proslaviti svoj izlazak iz najtežeg perioda u pandemiji koronavirusa. 

- Ponovno otvaramo New York ostatku svijeta, a glazba će biti katalizator, rekao je producent Clive Davis koji je osmislio događaj s promotorima tvrtke Live Nation.


"We Love NYC: The Homecoming Concert" sadrži muzičku postavu od klasike do rapa, a među izvođačima su Bruce Springsteen, Barry Manilow, Andrea Bocelli, Killers, Patti Smith, Paul Simon i njujorška filharmonija.


Koncert podržava gradonačelnik Bill de Blasio, a njime se namjerava proslaviti otpornost New Yorka, jednog od najteže pogođenih američkih gradova na početku pandemije u lipnju 2020.


- Ovo je proslava našeg grada, svake radničke obitelji koja se suočila s nevjerojatnim izazovima prošle godine i svladala ih, rekao je De Blasio.


Očekuje se da će koncert privući oko 60.000 ljudi, a prenosit će se i uživo na kabelskom kanalu CNN-a. Za ulazak na koncert potrebna je potvrda o barem jednoj primljenoj dozi cjepiva ili negativan test na koronavirus.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!