12:47 / 08.11.2018.

Autor: Hina/HRT

Njujorška knjižnica posuđuje kravate i aktovke za intervjue za posao

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Javne knjižnice već odavno svojim članovima na posudbu nude puno više od knjiga.
Javne knjižnice već odavno svojim članovima na posudbu nude puno više od knjiga, od DVD-a preko CD-a do besplatne upotrebe kompjutora, no odnedavno svi koji se spremaju na intervju za posao, u New Yorku mogu posuditi kravatu i aktovku u manhattanskom ogranku New York Public Library.

Od kolovoza članovi knjižnice mogu posuditi poslovne ručne torbe i aktovke u neutralnim bojama, ali i jednobojne kravate ili one prugaste.

Knjižničarka Michelle Lee na zamisao je došla pošto je više puta od mladih članova knjižnice čula da nemaju odgovarajuće modne dodatke za odlazak na intervju za posao.

Zasad ovaj pilot program ne kanimo proširivati na ostale knjižnice, no očigledno postoji potreba za ovakvom vrstom usluge, rekla je Lee za New York Times.
"Nadam se da će nam doći što više mladih koji će iskoristiti našu ponudu... te da će nakon jednog od takvih razgovora uspjeti dobiti željeni posao ili prvi staž", kazala je Lee.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!