15:25 / 02.08.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Nove nagrade Ustavu Republike Hrvatske

Foto: Saša Huzjak

Foto: Saša Huzjak

Foto: - / -

Žiri je specijalnu nagradu za doprinos kinematografiji dodjelio posthumno glumcu Nebojši Glogovcu.
Film "Ustav Republike Hrvatske" nagrađen je na festvalu FORTECA koji se održao u Perastu. Proglašen je najboljim filmom festivala, a žiri je specijalnu nagradu za doprinos kinematografiji dodjelio posthumno glumcu Nebojši Glogovcu. Time je broj nagrada koje je film osvojio došao do 36.

U glavnim ulogama u filmu pojavljuju se Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić. Scenarij potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem, a ostalu autorsku ekipu čine direktor fotografije Branko Linta, skladatelj Duke Bojadziev, scenografkinja Željka Burić, kostimograf Leo Kulaš, montažer Andrija Zafranović, majstorica maske Ana Bulajić Črček, majstor zvuka Nenad Vukadinović te dizajner zvuka Srdjan Kurpjel, izvršna producentica je Maja Vukić, a producent filma je Ivan Maloča.

Produkciju potpisuju Interfilm iz Zagreba, Hrvatska radiotelevizija, In Film Prag, Revolution Skopje, Sever&Sever Ljubljana i Film&Music Entertainment London.

Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar, Češki filmski fond, Agencija za film Republike Makedonije i Filmski centar Slovenije, uz podršku programa Kreativna Europa – MEDIA Europske unije i europskog fonda za koprodukcije Eurimages.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!