14:53 / 26.09.2020.

Autor: T.D./Hina

Novi predsjednik DHK Zlatko Krilić

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na izbornoj skupštini Društva hrvatskih književnika (DHK), koja se u subotu održala u Zagrebu, za novog predsjednika DHK izabran je Zlatko Krilić.
Na izbornoj skupštini Društva hrvatskih književnika (DHK), koja se u subotu održala u Zagrebu, za novog predsjednika DHK izabran je Zlatko Krilić, a za potpredsjednike Boris Domagoj Biletić i Mirko Ćurić.

Skupština je izabrala i članove novoga Upravnog i Nadzornog odbora te Časnoga suda DHK.

Novi predsjednik DHK Zlatko Krilić rođen je 1955. u Osijeku. Piše za djecu i odrasle. Rano djetinjstvo proveo je u Čepinu, a školovao se u Zagrebu gdje je završio Pedagošku akademiju.

Objavio je više knjiga za djecu i mlade, među kojima i priče "Početak plovidbe", "Prvi sudar", "Veliki zavodnik", "Šaljive priče i priče bez šale" te romane "Čudnovata istina", "Zagonetno pismo" i "Zabranjena vrata". Za odrasle je napisao roman "Živi pijesak".

Objavio je i zbirku igrokaza "Krilate lutke" i "Kazalište lutaka i drugi igrokazi". Za pripovijetku "Početak plovidbe" dobio je i nagradu "Grigor Vitez".

Zlatko Krilić se bavi i pisanjem filmskih i televizijskih scenarija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!