13:30 / 29.05.2018.

Autor: V.M./M.V./HRT

Novi roman Dražena Ilinčića

-

-

Foto: - / -

Novi roman Dražena Ilinčića "Neobičan slučaj novinara N." temeljen je na stvarnim iskustvima televizijskoga novinara. Najvažnije pitanje je: kako nakon dvadeset godina intenzivnog rada i dalje održavati kreativnu svježinu?
Roman Dražena Ilinčića "Neobičan slučaj novinara N.", predstavljen na nedavnom zagrebačkom Book Festivalu, temeljen je na stvarnim iskustvima televizijskoga novinara. Najvažnije pitanje je: kako nakon dvadeset godina intenzivnog rada i dalje održavati kreativnu svježinu?

Televizijskog novinara koji prati kulturu i marketinškog stručnjaka, koji su se sreli u poslovnim prilikama muče iste dvojbe. Dok je jedan u punom zamahu i njegovi uspjesi tek počinju, drugi polako gubi stvaralačku snagu.

Zanimljivo je koliko precizno nas cijelo vrijeme vara: on koketira s autobiografskim, međutim tu nema autobiografije. To je vješto, pametno, duhovito i vispreno napisano štivo koje, u ovom slučaju, problematizira novinarsko iskustvo,  komentira književni kritičar Srđan Sandić.

Kad se, nakon 20 i više godina, potrošio taj žar koji je gorio u izradi televizijskih reportaža i nakon silnih sezona emisije Pola ure kulture u kojoj su te reportaže bile emitirane, dođe i taj trenutak u kojem čovjek sebi želi nešto objasniti, sumirati, osvrnuti se na sebe i možda otvoriti neko novo poglavlje,  napominje autor knjige Dražen Ilinčić, koji i danas prati kulturnu scenu kroz intervjue u našem kulturnom magazinu Pola ure kulture.

Roman osim osobnih priča pruža i zanimljiv uvid u stanje hrvatske kulture i novinarstva. Dražen Ilinčić ovim je romanom svoje publicističko i životno iskustvo pretočio u intrigantno i lako čitljivo štivo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!