Novinarka Lina Kežić s druge strane mikrofona

16.02.2018.

12:13

Autor: vm/HRT

U redakciji Vijesti iz kulture HTV-a

U redakciji Vijesti iz kulture HTV-a

Foto: - / -

Dugogodišnja novinarka HRT-a Lina Kežić, koja je odnedavno u mirovini, u svoje je 42 godine rada postala kroničarka kulturnih zbivanja, a snimila je i mnoge intervjue s velikim svjetskim književnicima i glumcima.
Dugogodišnja novinarka HRT-a Lina Kežić, koja je odnedavno u mirovini, u svoje je 42 godine rada postala kroničarka kulturnih zbivanja, a snimila je i mnoge intervjue s velikim svjetskim književnicima poput nobelovca Marija Vargasa Llose ili glumcima, primjerice s Jeremyjem Ironsom.

Njezin oproštaj s HRT-om bio je dokumentarni film o Viktoru Žmegaču emitiran nedugo nakon nedavnog odlaska Line Kežić u mirovinu.

Zašto se na ovim prostorima politika uvijek odražavala na kulturu, na koji ju je način u profesionalnome i ljudskome smislu obilježilo hrvatsko proljeće te hoće li se u umirovljeničkim danima vratiti pisanju koje je obilježilo njezino djetinjstvo u Splitu – pitanja su na koja je Lina Kežić odgovarala gostujući u emisiji Hrvatskoga radija Kulturni kolokvij.

Kako se naša kolegica snašla s druge strane mikrofona provjerite u Slušaonici Hrvatskoga radija te na usluzi HRTi:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!