Obožavatelji se opraštaju od Akija Rahimovskog

25.01.2022.

20:02

Autor: Dnevnik/HRT/IMS

Građani se opraštaju od Akija Rahimovskog

Građani se opraštaju od Akija Rahimovskog

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

U četvrtak će na Mirogoju, u Aleji velikana, biti pokopan Aki Rahimovski. Generacije koje su odrastale uz njegove i pjesme Parnoga valjka od omiljenog se pjevača opraštaju od subote, kada je Hrvatsku, ali i sve susjedne zemlje munjevito obišla vijest o njegovoj iznenadnoj smrti. Zbog epidemije, njegovu posljednjem ispraćaju neće prisustvovati onoliko ljudi koliko bi ih sasvim sigurno željelo biti. No pronašli su način kako da se od njega oproste.


Grupa Parni valjak uputila je molbu svima koji žele odati počast Akiju Rahimovskom da to učine od danas kod Zdenca života ispred HNK Zagreb.

Danas prijepodne među prvima je to učinio Husein Hasanefendić Hus, njegov najbliži suradnik iz grupe Parni valjak.

Još od njihova prvog studijskog albuma 1976. pa do danas Parni valjak je izdao 16 studijskih albuma u milijunskim nakladama. Ono što je važnije od brojeva, ističu obožavatelji, su emocije koje će pamtiti, jedinstveni glas i zarazna energija na koncertima.

- On je za mene uvijek živ i za mene neće prestat živjeti, poručila je jedna obožavateljica.

- Uz Akija smo se zaljubljivali, uz Akija smo se veselili, uz Akija smo tugovali, imam potrebu odati mu počast i poručiti mu tamo gore "nitko, Aki, kao ti", rekla je jedna gospođa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!