20:15 / 19.11.2020.

Autor: Hina/V.M./HRT

Odgađaju se programi HNK-a u Splitu i Rijeci

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Riječki HNK izvijestio je da odgađa premijeru ‘Decamerona’ zbog jednog slučaja bolesti Covid-19 u glumačkom ansamblu, a HNK u Splitu zbog novonastale epidemiološke situacije odgađa program najavljen za Noć kazališta.
HNK Ivana pl. Zajca izvijestio je u četvrtak da se otkazuje najavljena premijera predstave ‘Decameron’ Talijanske drame zbog jednog slučaja bolesti Covid-19 u glumačkom ansamblu, a HNK u Splitu zbog novonastale epidemiološke situacije, a radi prevencije i zaštite zdravlja publike i umjetničkog ansambla odgađa program za Noć kazališta.

Premijera ‘Decemerona’ Talijanske drame bila je najavljena za 20. studenoga, a reprizne izvedbe 23. i 24. studenoga, no premijera i reprizne izvedbe planirane su u novim okolnostima početkom prosinca. Točne datume će kazalište objaviti kad svi članovi glumačkog ansambla izađu iz samoizolacije.

-  Ostali programi riječkoga HNK nastavljaju se prema ranijem rasporedu, javio je riječki HNK.

Zbog novonastale situacije, 21. studenoga se neće prirediti dodjela nagrada publike, nego će se uručiti nagrade, odnosno plakete samo najboljima u programu Baleta, kao i nagrada za najbolju predstavu u cjelini u cjelokupnoj prošlosezonskoj produkciji riječkoga kazališta te nagrada najboljem gostujućem umjetniku ili umjetnici.

Nagrade za najbolja ostvarenja u Operi i za najbolji koncert uručit će se 27. studenog, nakon simfonijskog koncerta Musorgski, Čajkovski, a nagrade za najbolja ostvarenja Hrvatske i Talijanske drame te za najbolju ulogu u mjuziklu dodijelit će se nakon premijere predstave 'Decameron' u novom terminu početkom prosinca.

- HNK Ivana pl. Zajca će o dobitnicima svih nagrada publike izvijestiti u petak, 20. studenoga, najavljeno je.

Splitski HNK odgodio program najavljen za Noć kazališta

- Hrvatsko narodno kazalište Split zbog novonastale epidemiološke situacije, a radi prevencije i zaštite zdravlja publike i umjetničkog ansambla odgađa program za Noć kazališta, priopćili su iz te kazališne kuće.

U sklopu programa trebao se održati obilazak kazališta te predstave ‘Petar i vuk’ i ‘Lepurica’, a kako se navodi u priopćenju, iz istog je razloga odgođena i izvedba predstave ‘Lepurica’ koja je trebala održati u petak.

- Sezona u HNK Split nastavlja se od sljedećeg tjedna prema objavljenom rasporedu. Žalimo što smo morali odgoditi program za Noć kazališta, ali briga za zdravlje naše publike i zaposlenika na prvom nam je mjestu, ističu iz kazališta.

Ovisno o daljnjem razvoju situacije te o epidemiološkoj slici, uprava kazališta odlučit će o novim terminima odgođenih programa o kojima će pravovremeno obavijestiti javnost.

- Vjerujemo da naša publika dobro razumije razloge ove odluke, do kojih je došlo zbog strogog pridržavanja epidemioloških mjera, i da će nastaviti posjećivati naše predstave u epidemiološki sigurnom okruženju kazališta, poručuju iz HNK.

Za sve dodatne informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe moguće je kontaktirati Ured prodaje i blagajnu HNK Split.
HNK-a Zagreb odbacuje optužbe za zanemarivanje zdravlja djelatnika

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!