Odsad u kazalište možete i virtualno

25.10.2020.

18:58

Autor: Anja Cerar/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Svake nedjelje Planet art izvodi drugu predstavu. Tko može doći, pozvan je u Malu scenu na izvedbu uživo, a za sve ostale, tu je internetski prijenos - kazalište bez maski.
Proteklih su se dana na zagrebačkim ulicama mogli vidjeti plakati koji najavljuju novo kazalište. Riječ je o poznatom ansamblu - i novom projektu nezavisnog kazališta Planet art. Predstave će izvoditi pred publikom u Maloj sceni, ali i prenositi ih uživo na svojim internetskim stranicama.

Svake nedjelje Planet art izvodi drugu predstavu. Tko može doći, pozvan je u Malu scenu na izvedbu uživo, a za sve ostale, tu je internetski prijenos - kazalište bez maski.

- Bilo od straha zbog korone. Bilo da fizički ne žive u Zagrebu, mogu predstavu gledati ljudi po cijeloj Hrvatskoj i cijela naša dijaspora. Dakle, svi koji žele otići u kazalište, a za to nemaju priliku, rekao je Marko Torjanac, glumac i ravnatelj Kazališta Planet Art.

- Za cijenu jednog ulaza za streaming, i to vrlo popularnu cijenu ulaznice, predstavu može gledati cijela obitelj, naglašava.

Cijena je 39 kuna po predstavi, a idućih su mjeseci na repertoaru tri vrlo popularne, često izvođene komedije: "Velika zvjerka", "Tko je ovdje lud?" i "Ritina škola". Program večeras otvara "Velika zvjerka". To je ujedno jubilarna, 200. izvedba te komedije koja je zaštitni znak Planet arta.

- Velika zvjerka je doživjela toliku popularnost zato što je jako iskrena i duhovita u isto vrijeme. Dakle, jedna predstava koja ima jako puno slojeva i publika se na njoj može odlično zabaviti, a nudi puno sadržaja, istaknuo je Torjanac.

- Sreća je za glumca imati priliku igrati tako dugo nešto, govori Luka Dragić, glumac u predstavi.

U središtu "Velike zvjerke" trojica su poduzetnika u lovu na posao života, pri čemu se otkrivaju brojne druge dimenzije. Predstava je danas vjerojatno i aktualnija nego što je bila u vrijeme prve izvedbe. Zašto - provjerite u novom virtualnom kazalištu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!