13:21 / 05.04.2018.

Autor: V.M./HRT

Oliver Triendl nastupio sa Zagrebačkim solistima

-

-

Foto: - / -

Zagrebački solisti ugostili su njemačkog pijanista Olivera Triendla koji je kao solist nastupao s velikim brojem slavnih orkestara poput Münchenske filharmonije, Münchenskog radijskog orkestra ili Stuttgartske filharmonije.
Zagrebački solisti ugostili su njemačkog pijanista Olivera Triendla koji je kao solist nastupao s velikim brojem slavnih orkestara poput Münchenske filharmonije, Münchenskog radijskog orkestra, Stuttgartske filharmonije ili salcburškog Mozarteum Orkestra.

Snimio je stotinjak nosača zvuka uključujući i onaj s djelima Borisa Papandopula sa Zagrebačkim solistima s kojima je nastupio sinoć u Hrvatskom glazbenom zavodu, gdje su izveli djela Chopina, Brittena i Šostakoviča.

Jako volim ovaj orkestar, doista je lijepo svirati s njima. A moram reći i to da općenito volim hrvatsku glazbu. Snimio sam mnoge stvari Dore Pejačević i Papandopula, poznajem hrvatsku glazbu i mislim da bi je mnogo više trebalo predstavljati izvan vaše zemlje,  rekao je pijanist Oliver Triendl.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!