Online program ‘Zajc uz vas’ pratilo više od 90 tisuća korisnika

03.04.2020.

18:02

Autor: V.M./Hina

default error photo
U prvih deset dana programa ‘Zajc uz vas’ riječkog HNK Ivana pl. Zajca tu je stranicu namijenjenu online praćenju aktivnosti kazališta dosad posjetilo više od 90 tisuća korisnika.
U prvih deset dana programa ‘Zajc uz vas’ riječkog HNK Ivana pl. Zajca tu je stranicu namijenjenu online praćenju aktivnosti kazališta dosad posjetilo više od 90 tisuća korisnika.

Iz riječkog HNK u petak su priopćili kako je u prosjeku svaki video pregledan 4000 puta, a neke su objave pregledane i više od 20 tisuća puta.

- Mjerljivi rezultati online programa, navode, pokazuju kako je Zajc uz vas doista pronašao uspješan način kako da, u okolnostima pandemije i socijalnog distanciranja, ipak ostane uz svoju publiku i širu zajednicu, odnosno da publika iz svojih domova ostane uz svoje kazalište, poručili su iz 'Zajca'.

Ovo je kazalište je, reorganiziravši se na način kojim poštuju sve mjere sigurnosti, od 20. ožujka pokrenulo online program, koji je dostupan putem kazališnog YouTube kanala te društvenih mreža.U riječkom HNK ističu kako je taj novi program produciran upravo u svrhu kontinuiranog umjetničkog kontakta s publikom u doba izolacije, u čemu je taj HNK među rijetkima ili čak jedini u zemlji.

Program počinje u 8 sati Jutarnjom selfie poezijom, u kojoj svakog jutra jedna glumica ili glumac hrvatske ili talijanske drame govori poeziju po osobnom izboru.Potom slijedi Arija u podne, kada solistica ili solist opernog ansambla izvodi po jednu ariju uz osobnu posvetu, najčešće onima najugroženijima u doba epidemije i onima na prvoj crti  obrane od virusa.U 20 sati na redu je program za najmlađe Zajčić za laku noć, kada glumice i glumci pričaju priče, bajke te potom i basne. Dnevni online program završava plesnim videom Baletna insomnija, odnosno solom ili koreografskim isječkom.Riječki kazališni umjetnici sve veći dio programa realiziraju iz svojih domova, a publika im umjesto aplauza ostavlja stotine pozitivnih komentara, pohvala i poruka.

- Djelatnici kazališta već pripremaju program koji će krenuti čim to bude moguće, spremni su produžiti ovu i ranije započeti novu kazališnu sezonu kako bi se realizirao sav planirani program, najavljuju u riječkom HNK.
Popis (skoro) svih kulturnih programa na webu

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!