18:08 / 13.11.2018.

Autor: Mirna Farkaš Salamon/V.K./HRT

Operni trio 'IL Volo' ekskluzivno za HRT

-

-

Foto: - / -

Operni trio Il volo, nakon rasprodanih turneja po Sjevernoj i Južnoj Americi 21. prosinca nastupit će u Zagrebu.
Operni trio Il volo, koji čine bariton Gianluca Ginoble, te dva tenora, Piero Barone i Ignazio Baschetto, nakon rasprodanih turneja po Sjevernoj i Južnoj Americi 21. prosinca nastupit će u Zagrebu. Nasljednici Triju tenora, kako ih nazivaju, karijeru su počeli kao tinejdžeri u talijanskom talent-showu, a sada surađuju, primjerice s Plasidom Domingom i Erosom Ramazzotijem. Unatoč pretrpanom rasporedu, mjesec dana prije koncerta pronašli su vremena za prvi posjet Hrvatskoj.

Il Volo je na sceni skoro cijelo desetljeće, a već u prvom tjednu prodaje njihov je album prvijenac "Il Volo" dospio na deseto mjesto slavne Billboardove ljestvice najprodavanijih albuma. Do sada su ih objavili pet. Pobjedili su i na festivalu Sanremo s pjesmom Grande Amore.

"Imali smo sreću i nastupali smo s mnogim svjetskim umjetnicima, ali najviše nam je u sjećanju ostala turneja s Barbarom Streisand. Bilo je to 2012. godine. Bila je to jedna od najnevjerojatnijih i najljepših turneja na kojima smo bili“, izjavio je Gianluca Ginoble, Il Volo.

"Svaki koncert, svaki izlazak na pozornicu, nam je kao prvi. Posebno ovaj u Zagrebu koji nam je prvi ovdje. Stvarno ne možemo dočekati reakciju publike. Nadamo se, zapravo smo sigurni da će biti sjajno“, rekao je Piero Barone, Il Volo.

Posljednje dvije godine rade na projektu Notte Magica koji je i posveta Domingu, Carrerasu i Pavarottiju, repertoar je to koji će izvoditi i u Zagrebu. "Placida Dominga i njegovu obitelj upoznali smo u New Yorku, jer njegovi su unuci naši obožavatelji. Tako je počelo. On je divna osoba, divan umjetnik i nismo mogli vjerovat kad smo s njim nastupali u Firenci“, rekao je Barone.

Projekt Notte Magica, show je koji ćemo i mi imati prilike vidjeti, a ukoliko propustite koncert, jedina vam utjeha može biti dokumentarni film s turneje koji će uskoro doći u kina. Naime Il Volo su rasprodani i dvije godine unaprijed.

Il Volo će gostovati 4. prosinca i na HRT-u, u emisiji Tončice Čeljuske "U svom filmu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!