Puljani se u Areni oprostili od Balaševića

21.02.2021.

22:24

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Oproštaj od Balaševića u pulskoj Areni

Oproštaj od Balaševića u pulskoj Areni

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

U krugu najuže obitelji, bez prisutnosti predstavnika medija, u Novom Sadu pokopan je legendarni glazbenik Đorđe Balašević. Posljednja pjesma koju su tamburaši odsvirali na intimnom ispraćaju bila je Olivera - koju je Balašević napisao supruzi. 

I danas se u Hrvatskoj odavala počast preminulom glazbeniku koji je ostavio velik trag među tisućama ljudi različitih naraštaja. U pulskoj Areni puštale su se Balaševićeve najpoznatije pjesme. Mnogi su se došli oprostiti od omiljenog pjevača uz nezaboravne hitove.

- Tu je on, točno se osjeća da je ovdje on, rekla je jedna Puljanka koja se došla oprostiti od omiljenog pjevača.

- Arena je voljela Balaševića i Balašević je volio Arenu, kazala je jedna obožavateljica.

- Đorđe Balašević je meni bio osoba koja je sastavni dio moga identiteta od djetinjstva. Moji roditelji su ga slušali, onda sam ga slušala i ja, dodala je druga Puljanka.

- Dolazio je u Rovinj i bilo mu je prekrasno. Navečer bi odlazili na škarabu, tamo bi svirao i skupljali bi se. Iduću godinu već je postao popularan. Onda je dolazio kod mene u restoran, tako da od tih vremena ga znam, prisjetio se jedan Puljanin.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!