13:39 / 10.12.2018.

Autor: T.V./HRT

Orašar oduševljava i Splićane

-

-

Foto: - / -

Baletni spektakl Orašar, najizvođeniji bijeli balet na svijetu, naslov koji i u Hrvatskoj godinama ruši sve rekorde u posjećenosti i popularnosti, i ove je sezone na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split.
Nezaobilazni Orašar postao je "obaveznim programom" splitskih ljubitelja baleta u blagdansko doba. Koreografiju Waczlawa Orlykowskog prenosi koreografkinja Božica Lisak, a cijeli ansambl Baleta, zajedno s mladim plesačima iz Baletnoga studija, uključen je u ovu raskošnu produkciju s više od 130 plesača na sceni. Baletni spektakl Orašar, najizvođeniji bijeli balet na svijetu, naslov koji i u Hrvatskoj godinama ruši sve rekorde u posjećenosti i popularnosti, i ove je sezone na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Koreografiju Waczlawa Orlykowskog prenosi koreografkinja Božica Lisak, a cijeli ansambl Baleta, zajedno s mladim plesačima iz Baletnoga studija, uključen je u ovu raskošnu produkciju s više od 130 plesača na sceni. Orkestrom HNK Split dirigira maestro Hari Zlodre, a u glavnim ulogama u baletnoj bajci o božićnom snu djevojčice Klare, izmjenjivat će se Eva Karpilovska, Nozomi Miura i Hazuki Tanase kao Klara, Aaron Kok, Francesco Pio De Benedictis i Daniel Hoek kao Orašar, Irina Čaban Bilandžić, Hazuki Tanase, Eva Karpilovska kao Vila Šećera, te Denis Vieira, Ivan Boiko i Aaron Kok kao Princ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!