'Orašar' u HNK-u: 'Ima nade za Hrvatsku kad se za kulturu čeka u redu.'

04.11.2019.

09:07

Autor: Anja Cerar/Sandra Mrđen/V.M./HRT

default error photo
Počela je prodaja ulaznica za novog 'Orašara' - oni najuporniji jučer su čekali pred zagrebačkim HNK-om već od ranog jutra. Ekskluzivno su prikazane i odabrane scene nove verzije popularnog božićnog baleta.
Jedan od najizvođenijih baleta u svijetu, Orašar, i ove godine izaziva pomamu za ulaznicama na blagajnama zagrebačkog HNK. Prodaja je počela jučer u 10 sati, a oni najuporniji čekali su već od ranog jutra. Internetska prodaja ulaznica počela je danas.

Orašara ove sezone postavlja jedan od najpoznatijih baletnih koreografa na svijetu, Vladimir Malahov

-
Novi ‘Orašar' od 29. studenoga u HNK-u Zagreb

Nepregledan red od ranih jutarnjih sati i ove je godine bio ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Jedan od najizvođenijih baleta na svijetu, 'Orašar', 29. studenog u novom ruhu izlazi na pozornicu, i to u koreografiji i režiji baletnog velikana Vladimira Malahova.

Ulaznice su jučer puštene u prodaju samo na blagajnama kazališta, a od danas se mogu kupiti i putem interneta. Istodobno, baletni ansambl priprema se punom parom.

U povodu Dana hrvatskog baleta građani su mogli zaviriti iza kulisa i gledati baletne vježbe pod Malakhovljevim vodstvom, kao i odabrane scene iz 'Orašara'.

Evo dojmova građana: Gospodin Malakhov je koreograf i veseli me da ću vidjeti nešto novo nakon onoga Dereka Deanea, jel, koji je godinama išao; ima nade za Hrvatsku kad se za kulturu čeka u redu; pročitala sam da je malo usavršeno i modernizirano, baš se veselim; cijene ulaznica, u sitnu napomenu je stavljeno, su poskupile recimo za 10%, najskuplja ulaznica je bila prošle godine oko 200 kuna, a sad je ta najjeftinija; vodim svoje unuke i želja mi je da zavole kazalište i da ta ljubav bude trajna, rekli su budući gledatelji 'Orašara'.

U redu su bili i neki od članova ansambla: Svejedno smo stali u red kako bismo kupili ulaznice za svoje roditelje, kao i svi ostali!

Do 4. siječnja 'Orašar' će biti izveden rekordnih 20 puta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!