10:52 / 26.03.2018.

Autor: E.L.S:/HRT

Oskar i dama u ružičastom

-

-

Foto: - / -

U četvrtak Marija Sekelez će izvesti autorsku predstavu "Oskar i mama u ružičastom" u svom nekadašnjem kazalištu.
Nekadašnja ravnateljica gradskog kazališta Žar ptica, Marija Sekelez, obećala je da će se nakon odlaska u mirovinu nastaviti baviti kazalištem. I obećanje je naravno ispunila - ovoga četvrtka izvest će svoju autorsku predstavu "Oskar i mama u ružičastom" u svom nekadašnjem kazalištu.

Predstava je namijenjena odrasloj publici. Govori o dosad neobrađivanoj temi na kazališnim daskama - o unutrašnjem životu, boli, sumnjama i nadama, dječaka Oscara koji boluje od leukemije. On će uz pomoć "gospođe u ružičastom" tj. Mame Rose, koja volontira u bolnici, u svojih posljednjih 12 dana proživjeti svu puninu života...

Eric Emmanuel Schmitt spada u najistaknutije i najizvođenije suvremene francuske autore, čija se djela čitaju i izvode na sceni u više od 35 zemalja.

"Oscara i gospođu u ružičastom", autobiografsku i jednu od njegovih najpoznatijih filozofskih bajki, koja o složenim životnim stvarima priča na najednostavniji i dirljiv način, obraćajući se ravno srcima gledatelja, po prvi put ćemo vidjeti na hrvatskoj sceni kao autorsku predstavu poznate dramske umjetnice Marije Sekelez.

Mnogo je detalja kako je tekst Erica Emmanuela Shmitta došao u njezine ruke, kako ga je dala prevesti i kako je sada napokon na kazališnim daskama. O svemu tome Marija Sekelez je govorila u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!