16:06 / 22.03.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Oslikavanje MiniSU murala i razgovor s umjetnikom

-

-

Foto: - / -

Ovom akcijom će se obilježiti i nagovijestiti buđenje prirode koje nas uskoro očekuje, a time i kreativne inspiracije kojom se osmišljavaju buduće projekte.
Sutra u MSU možete upoznati umjetnika Miru Petkovića, aka Modula Osam koji će oslikavati novi mural u prizemlju Muzeja, nakon čega slijedi i razgovor s umjetnikom u 13.30 sati.

U povodu Međunarodnog dana boja, ali i početka proljeća, MSU je organizirao oslikavanje murala kojim će unijeti vedre boje u prostor dječjeg kutka Muzeja i tako nastaviti s njegovom transformacijom u što ugodnije mjesto za boravak najmlađih posjetitelja.

Jednako tako ovom akcijom će se obilježiti i nagovijestiti buđenje prirode koje nas uskoro očekuje, a time i kreativne inspiracije kojom se osmišljavaju buduće projekte kako bi Muzej učinili što zanimljivijim mjestom svakodnevnog boravka.

O autoru: Miro Petkovic aka Modul Osam završio je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna, stekavši obrazovanje za scenografsko aranžerskog dizajnera. Od svoje 13. godine aktivno se bavi uličnom umjetnošću tj. graffiti artom i upravo ga taj vid vizualne umjetnosti nadahnjuje da istražuje i ostale slikarske tehnike unutar kojih stvara posljednjih 25 godina.

Tijekom svog stvaralačkog rada, Petković najviše eksploatira medij ulične umjetnosti i slika na gradskim zidovima. Izvanredno se snalazi pri radovima velikih formata (zidnih murala), upravo zbog specifičnosti tehnike koju koristi – zvane aerosol art. Nadahnjuje ga veliki raspon motiva – od estetike lika (tzv. charactera), tipografije pa čak i mrtve prirode... Ipak, on ponajviše istražuje i eksperimentira upravo s estetikom slova.

Aplicirajući svoje umjetničko ime "MODUL osam" u raznim varijacijama (ModulOsam, Mod, Osam, Samo, Asom...) na raznim podlogama, Petković stvara nove oblike u brojnim, maštovitim stilovima graffiti arta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!