17:36 / 11.01.2018.

Autor: DJH/M.Š.

Osmi povjerenik u hrvatskim kinima

Daniel Rafaelić u društvu voditelja Jelene Pajić i Ognjena Golubića

Daniel Rafaelić u društvu voditelja Jelene Pajić i Ognjena Golubića

Foto: - / -

Najiščekivaniji domaći film , nakon premijere na Braču i u Zagrebu, od danas se prikazuje u hrvatskim kinima.
Najiščekivaniji domaći film , nakon premijere na Braču i u Zagrebu, od danas se prikazuje u hrvatskim kinima.

Kada je književnik Renato Baretić izmislio otok Trećić a s njim i trećićanski dijalekt nije ni slutio da će to magično, fiktivno mjesto postati dio naše kolektivne memorije pa tako danas gotovo da znamo gdje se na Jadranu Trećić nalazi, a mnogi čak tvrde da su na njemu i bili. Radnja filma događa se na najudaljenijem naseljenom otočiću Trećiću koji se službeno nalazi u Hrvatskoj, ali živi prema svojim pravilima...
Osmi povjerenik stigao na Trećić
Osmi povjerenik dugometražni je prvijenac redatelja i scenarista Ivana Salaja, nastao u produkciji Alka filma, naslovnu ulogu tumači Frano Mašković, producent je Jozo Patljak, direktor fotografije Slobodan Trninić, kostimografkinja Morana Starčević, a montažer je Marin Juranić.


O, vjerujemo, novom hrvatskom kino hitu, ali i o željama i planovima HAVC-a  u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  govorio je Daniel Rafaelić, filmski kritičar i ravnatelj HAVC-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!