Otisci sjećanja Jadranke Ratkajec Krajnović

29.10.2018.

10:22

Autor: E.L.S./V.Z./HRT

default error photo
Umjetnica se s podjednakom strašću predaje stvaranju i pedagoškom radu u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te na Pedagoškom fakultetu u Zagrebu
U zagrebačkoj galeriji "Idealni grad", izlaže slikarica i profesorica likovne umjetnosti i kulture Jadranka Ratkajec Krajnović.

Već od samog početka slikarske pustolovine osvojili su je kristali i lomljena svjetlost. U najnoviji ciklus izložen u galeriji "Idealni grad" zaplela je svoja sjećanja.

Usporedno sa slikama, ulja na platnu, radila sam i tkane kaširane, rijetko tkane skulpture i reljefe... Nekako sam na ovoj izložbi objedinila baš tom eteričnošću, svjetlošću i mekoćom oblika, slike i skulpture, kaže umjetnica.

I upravo jedna neobična skulptura najviše privlači pozoronost posjetitelja. Njezin oblik je oblik sjećanja na skulpturu od koje je nastala. Nježnost, eteričnost, mekoću umjetnica je otisnula i u reljefe, odnosno torza u pokretu.

Umjetnica se s podjednakom strašću predaje stvaranju i pedagoškom radu u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te na Pedagoškom fakultetu u Zagrebu.

"Otisci sjećanja" Jadranke Ratkajec Krajnović mogu se pogledati do šesnaestog studenog u galeriji "Idealni grad" u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!