Otkazan Mediteranski festival knjige Split 2021.

15.07.2021.

08:29

Autor: Hina/V.M.

Mediteranski festival knjige, 2020.

Mediteranski festival knjige, 2020.

Foto: Milan Sabić / Pixsell

Peti Mediteranski festival knjige (MFK) koji se ove godine trebao održati početkom rujna u Splitu otkazan je zbog odluke Stožera civilne zaštite RH kojom se zabranjuje održavanje sajmova u zatvorenom prostoru, priopćeno je u srijedu iz Hrvatske gospodarske komore.

- Za ovakav cjelovit i logistički zahtjevan projekt treba barem dva mjeseca organizacije, stoga smo, svjesni okolnosti i odgovornosti, odgodili druženje uz knjige u Splitu za sljedeću godinu i neka predvidljivija vremena, izjavio je Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore koja je glavni organizator sajma, uz podršku Grada Splita i Ministarstva kulture i medija.


Mediteranski festival knjige je prošle godine sa svibanjskog termina prebačen na rujan i zabilježio je odličnu posjećenost. I ove godine se trebao održati u rujnu, ali će zbog odluke Stožera civilne zaštite izostati, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!