13:57 / 30.08.2018.

Autor: V.M./Hina

Otok Rab u zvuku jazza

arhivska fotografija

arhivska fotografija

Foto: - / -

3. izdanje Rab jazz festivala, koje će se održati od 6. do 9. rujna, dovodi u staru jezgru tog pitoresknog grada niz vrhunskih glazbenika
3. izdanje Rab jazz festivala, koje će se održati od 6. do 9. rujna, dovodi u staru jezgru tog pitoresknog grada niz vrhunskih glazbenika, a posljednja večer bit će posvećena jednom od najvećih među njima, vibrafonistu i skladatelju Bošku Petroviću.

Sedam godina nakon smrti u Vili Mahač, velikom glazbeniku u čast članovi njegova trija Primož Grašić i Mario Mavrin će, s Vidom Jamnikom, zasvirati kao sastav Jazz Continuo u programu Music of Boško Petrović.

Večer će se nastaviti kod zvonika Sv. Ivana Evanđelista gdje će nastupiti Ervin Baučić Blues Bend, najavljuju organizatori Rab Jazz Festa.

Kod tog zvonika otvorit će ga 'prva dama hrvatskih šlagera', Gabi Novak s pijanistom Matijom Dedićem, a kasnije iste večeri, na Trgu Municipium Arba nastupa Ivana Kindl, koja će uz svoje pjesme izvesti obrade nekih poznatih funk/soul/blues/ jazz izvođača.

U petak, 7. rujna, u Parku Dorka pozornicu će podijeliti Jazziana Croatica, zagrebačkog bubnjara, udaraljkaša, skladatelja, slikara i pjesnika Borne Šercara, te sekstet riječkog pijaniste, aranžera i skladatelja Zvjezdana Ružića.

Za dan kasnije najavljen je gitaristički spektakl na Trgu Slobode Pjaceti - nastupit će Elvis Stanić, jedan od najboljih i najpoznatijih hrvatskih jazz gitarista, sa svojom grupom, te jedan od najvećih gitarističkih gypsy jazz virtuoza današnjice i učenik škole legendarnog Djanga Reinhardta Stochelo Rosenberg, kojemu će se na rapskom koncertu pridružiti Mozes Rosenberg i Mate Matišić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!