Otvorena izložba 'HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost'

23.04.2018.

14:06

Autor: V.M./M.V./HRT

Ivana Kancir

Ivana Kancir

Foto: - / -

Natječajna izložba otvorena u zagrebačkom MSU-u već jedanaestu godinu daje reprezentativan pregled domaće suvremene likovne scene. Tijekom trajanja izložbe odabrat će se i tri rada koji će biti otkupljeni.
Natječajna izložba otvorena u Muzeju suvremene umjetnosti već jedanaestu godinu daje reprezentativan pregled domaće suvremene likovne scene. Tijekom trajanja izložbe međunarodno stručno povjerenstvo odabrat će tri rada kojima će biti dodijeljene vrijedne otkupne nagrade.

75 tisuća kuna za prvo mjesto te po 45 tisuća i 40 tisuća za drugo i treće ovom natjecanju daje dodatnu privlačnost. Riječ je o najvećoj i ujedno jednoj od najvažnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj.

Bez ulaganja u kreativnost nema ni razvoja našeg društva. Vjerujem da su to i umjetnici prepoznali. Njihov je odaziv i ove godine bio je izvrstan,  kaže direktorica korporativnih komunikacija HT-a Nina Išek Međugorac.

Ove su godine u velikom broju zastupljeni radovi u mediju videa. Tu su i fotografski ciklusi i instalacije, ali i klasične forme. Čini se da su se ljudi pomalo vratili tradicionalnim medijima. Imamo čak 8 slikarskih radova, ima i crteža i grafika,  komentira kustosica projekta Ivana Kancir.

Tijekom trajanja izložbe međunarodno stručno povjerenstvo odabrat će tri rada kojima će 11. svibnja biti dodijeljene otkupne nagrade.

Dobijete preko 200 prijava, izaberete 33 rada, a među njima su radovi umjetnika koji su već napravili velike karijere na umjetničkoj sceni,  napominje ravnateljica MSU-a i predsjednica stručnog povjerenstva Snježana Pintarić koju zajedno s članovima povjerenstva čeka težak posao.

Nagrada publike, u iznosu od 10 tisuća kuna, dodjeljuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova posjetitelja,a izložba ostaje otvorena do 13. svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!