Otvorena izložba o Gradskom muzeju Vukovar u protekelih 30 godina

13.11.2021.

21:06

Autor: T.V./HRT/Hina

Izložba o Gradskom muzeju Vukovar u protekelih 30 godina

Izložba o Gradskom muzeju Vukovar u protekelih 30 godina

Foto: HTV / HRT

U Gradskom muzeju Vukovar u subotu je u povodu obilježavanja 30. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, otvorena izložba fotografija "Od razaranja do obnove Gradski muzej Vukovar-30 godina čuvar memorije grada".

Izloženo je 170 fotografija većeg formata kao podsjetnik na razaranje Dvorca Eltz, sjedišta Gradskog muzeja Vukovar te obnovu muzeja kroz proteklih 30 godina od Domovinskog rata.

- U 170 fotografija vidi se proces povratka i obnove kroz 30 godina nasuprot strašnim snimkama razaranja i uništenja muzejske i baštinske građe, kazala je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić rekavši kako se iz fotografija može iščitati i snaga Vukovaraca, ali i cijele Hrvatske da se iznese obnova Vukovara i njegovo bogatstvo sačuva za najmlađe naraštaje.

Po riječima zamjenika vukovarskog gradonačelnika Filipa Sušca uvijek je dobro podsjećati na sve ono što se Vukovaru i Vukovarcima događalo u Domovinskom ratu, a čiju je sudbinu dijelio i Gradski muzej Vukovar zajedno sa svojim djelatnicima.

Izložba je otvorena do 25. studenoga.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!