Ovogodišnji Berlinale i uživo i virtualno

12.02.2022.

20:41

Autor: Antonia Ćosić/Dnevnik

Ovogodišnji Berlinale i uživo i virtualno

Ovogodišnji Berlinale i uživo i virtualno

Foto: Dnevnik / HRT

Dio uživo - dio virtualno. Pandemijski je to koncept filmskog festivala Berlinala. U programu Shooting Stars kao jedna od 10 najperspektivnijih europskih glumica predstavljena je Gracija Filipović. Antonia Ćosić javila je za središnji Dnevnik HTV-a kako se Gracija odlično snašla među medijima, agentima i kolegama - plivala je kao riba u vodi.

video thumb

Irkinja Clare Dunne koja se proslavila priznatom TV serijom KIN ima samo riječi hvale i potpore za našu Graciju.

- Rekla sam Graciji: Dok sam gledala film, primijetila sam snažan ansambl, ali osjećam tvoju prisutnost i kad nisi u kadru. I otkrila mi je da je to zato što je bila iza kamere. Prepoznala sam to, to nam je zajedničko, rekla je.

Clare se istaknula dubokim proživljavanjem emocija. Portugalski kolega Joao Nunes Monteiro oduševio je žiri ulogom u filmu The Tsugua diaries kojom je postavio tihu dominaciju likova koji traže sami sebe.

- Nadam se da će mi se, nakon ovog vikenda, povećati broj ponuda za nove dobre projekte diljem svijeta. Iskreno, volio bih da to bude ishod, rekao je Joao Nunes Monteiro, portugalski glumac.

I susjedi se imaju čime pohvaliti. Slovenski glumac Timon Šturbej još od uloge u drami Posljedice niže kazališne i filmske nagrade, a uskoro mu izlazi film Jezdeca.

U srijedu je proglašenje dobitnika Zlatnog medvjeda, a sljedeće nedjelje se zatvaraju vrata ovogodišnjeg festivala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!