Pavao Pavličić: Djeca čitatelji ne opraštaju

14.11.2019.

19:02

Autor: Dražen Ilinčić/V.M./HRT

default error photo
Jedan od naših najproduktivnijih pisaca Pavao Pavličić objavio je nedavno još jedan krimić u o detektivu Remetinu – knjigu 'Štićena osoba'. Bio je to povod da s akademikom Pavličićem porazgovaramo o njegovu bogatom opusu.
Jedan od naših najproduktivnijih pisaca Pavao Pavličić objavio je nedavno  još jedan krimić u svome serijalu o detektivu Ivi Remetinu – knjigu 'Štićena osoba'. Bio je to povod da s akademikom Pavličićem porazgovaramo o njegovu bogatom opusu.

Naslov novog Pavličićeva romana dobro je poznat termin koji koriste zaštitari, no tu  j riječ o njegovom širem značenju - zaštiti ljudi koje neki drugi štite iz vlastitih interesa, čak i kad je riječ o kriminalu.

- Roman je napet i dinamičan, i održava standard njegovih romana toga žanra, ocijenila je književna kritičarka Jagna Pogačnik gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Što sam autor kaže o romanu, te o tome kako je još prije 40 godina nastao lik Ive Remetina, o razlikama u pisanju za mlade i odrasle čitatelje i reakciji na negativnu kritiku njegove knjige, koju je kao studentica napisala njegova supruga, spisateljica Julijana Matanović, saznajte u snimci gostovanja Pavla Pavličića u emisiji Kultura s nogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!