Pavo Marinković umjetnički ravnatelj PPF-a

11.03.2021.

10:00

Autor: Vijesti iz kulture/IMS/HTV

Pavo Marinković, novi umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala

Pavo Marinković, novi umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala

Foto: Vijesti iz kulture/IMS/HTV / HRT

Pavo Marinković novi je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala. Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek potvrdila je izbor Marinkovića nakon što se s tim složilo Festivalsko vijeće koje je njegov program izabralo kao najbolji među devet prijavljenih na natječaj.Pavo Marinković bavio se kazalištem, radio je u Dramskom programu HRT-a, a 2005. počinje samostalnu karijeru kao pisac-redatelj. Snimio je tri igrana filma: Ministarstvo ljubavi, Ljubavni život domobrana i Trešeta.


Marinković funkciju umjetničkog Pula Film Festvala preuzima od Zlatka Vidačkovića.

- Pula film festival vidim kao nacionalni filmski festival s izraženim međunarodnim štihom, kao jednom dobrodošlom nužnosti koja bi trebala biti ključna u promociji hrvatske kinematografije. Pula film festival vidim kao mjesto susreta hrvatskih filmaša između sebe, a istovremeno i njihov prozor u svijet, izjavio je novi umjetnički ravnatelj najstarijeg filmskog festivala u Hrvatskoj za Vijesti iz kulture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!