"Pelikan" osvojio glavnu nagradu industrijskog dijela festivala u Solunu

09.11.2021.

13:56

Autor: I.Z./HRT/Hina

Festival u Solunu

Festival u Solunu

Foto: Emilia Babalau-Maghiar / Pixabay

Projekt dugometražnog igranog filma "Pelikan" Filipa Herakovića osvojio je glavnu nagradu industrijskog dijela Agora (Work in Progress) 62. Međunarodnog filmskog festivala festivala u Solunu, koji traje do 14. studenog.

Projekt su filmskim profesionalcima, od prodajnih agenata do producenata, predstavili redatelj i producenti Tamara Babun i Matija Drniković iz kuće Wolfgang&Dolly, nakon čega je osvojio glavnu nagradu 119 Maravila Studios Award, odnosno 36 000 eura za postprodukciju, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Dugometražni prvijenac Filipa Herakovića sniman je ovog rujna na lokacijama u Istri. Nastao je prema scenariju koji je redatelj pisao s Nikolinom Bogdanović.

Film, koji uskoro kreće u postprodukciju uz podršku portugalskih kolega u Lisabonu (119 Maravila Studios), produkcijski realizira zagrebačka kuća Wolfgang&Dolly, a njegovo prvo prikazivanje planirano je za drugu polovicu 2022. godine.

Podržan je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra za mikroproračunski film, kao i sredstvima Grada Rijeke za javne potrebe u kulturi.

U okviru filmskog dijela festivala u Solunu prikazuju se dva kratkometražna hrvatska filma (Kazneni udarac, The Raft) te jedan dugometražni, nastao u američko-hrvatsko-katarskoj koprodukciji (Aleph).

U industrijskom dijelu Agora sudjeluje i hrvatska producentica Magdalena Petrović (LEWA), koja je polaznica mentorskog programa Europske ženske audiovizualne mreže (EWA).


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!