Pero Kvrgić - na kazališnim daskama više od pola stoljeća

22.03.2019.

11:18

Autor: HRT

default error photo
Rijetko koji hrvatski glumac se može pohvaliti da u svom glumačkom opusu više od pola stoljeća uspješno izvodi neku kazališnu predstavu.
Rijetko koji hrvatski glumac se može pohvaliti da u svom glumačkom opusu više od pola stoljeća uspješno izvodi neku kazališnu predstavu. Takvu privilegiju ima legendarni kazališni, filmski i televizijski glumac Pero Kvrgić s predstavom Raymonda Queneaua "Stilske vježbe".

Od premijere te predstave 1968. godine Kvrgić je nastupao najprije s Miom Oremović, a potom, sve do danas s Lelom Margitić. Ova je predstava uvrštena čak i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. 

Prvu filmsku ulogu Kvrgić je imao 1956. u "Opsadi". Publika ga se sjeća iz oko 200-tinjak uloga, a samo neke od njih su Harpagon iz "Škrtca", Don Zane iz Marinkovićeve "Glorije", Nemoćnik u preradi Molièreove drame "Umišljeni bolesnik" u režiji Jiříja Menzela, Držićev Pomet...

Nedavno je Pero Kvrgić obilježio 92. rođendan.

Pogledajte tek djelić te predstave 1993. godine:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!