Pjesničkom riječju - "Stop nasilju nad ženama"

25.11.2021.

17:09

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Lidija Puđak

Lidija Puđak

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25.studenog, a tim povodom večeras će se u foajeu Narodnog sveučilišta Dubrava s početkom u 19 sati održati manifestacija pod nazivom Pjesničkom riječju: „Stop nasilju nad ženama“.

- Nekolicina pjesnika 2012. godine odlučila je u ovom tjednu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama apelirati na jedan drugačiji način – pjesničkom riječi. Na našim društvenim mrežama nastao je jedan vrisak i u dogovoru sa svim autorima odlučila sam prikupiti sve njihove pjesme i osnovati blog Pjesničkom riječju 'Stop nasilju', rekla je Lidija Puđak, osnivačica bloga i inicijatorica manifestacije, u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Blog je osnovan u borbi protiv svih vrsta nasilja, no prvenstveno je fokusiran na nasilje nad ženama, a Puđak ističe kako je u ovu inicijativu uključeno oko 55 gradova i 12 zemalja.


- Svi na isti dan krećemo s određenim uvodom i svi na isti način apeliramo, a ja sam sretna da dolazimo do naše okrugle godišnjice kada će se organizirati svi ljudi koji su išta napravili na samom blogu, kazala je.

 Članica organizacijskog odbora Ljiljana Lipovac rekla je kako će večerašnji program biti bogat i respektabilan.

- Izuzetna nam je čast što su se ove godine odazvali mnogi govornici i vrhunski glazbenici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!