00:03 / 17.10.2018.

Autor: Hina/HRT

Plenković u Parizu otvorio izložbu "Hrvatska, puna boja"

-

-

Foto: - / -

To je dio velikog projekta "Hrvatska iz zraka" fotografa, putopisca i avanturiste Rostuhara, o čemu je i National Geographic izdao prvu fotomonografiju iz Hrvatske.
U atraktivnom pariškom prostoru u sklopu jednog od najposjećenijih muzeja svijeta Louvrea premijer Andrej Plenković u utorak navečer otvorio je izložbu fotografija Davora Rostuhara "Croatie. Pleine de couleurs./Hrvatska, puna boja" čiji je cilj turistička promocija i jačanje prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu.

Izložba s 26 fotografija velikog formata u prostoru trgovačkog centra Carrousel du Louvre, u sklopu istoimenog muzeja, prikazuje sve hrvatske regije, prirodne ljepote, tradiciju, običaje i ljude s bojama svih godišnjih doba. To je dio velikog projekta "Hrvatska iz zraka" fotografa, putopisca i avanturiste Rostuhara, o čemu je i National Geographic izdao prvu fotomonografiju iz Hrvatske.

Zbog toga, a i jer se radi o kvalitetnim snimkama koje je Rostuhar pripremao sedam godina koristeći razne, pa i nove tehnologije snimanja iz zraka dronovima, organizatori Hrvatska turistička zajednica (HTZ) s predstavništvom u Francuskoj (u Parizu ) i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) odabrali su tu izložbu za promociju pred svjetskom publikom u Parizu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!