12:31 / 18.12.2019.

Autor: Vesna Mimica/V.M./Hina/HRT

Plesni Godard za 10 godina MSU-a

-

-

Foto: - / -

U sklopu obilježavanja 10. obljetnice preseljenja MSU-a u Novi Zagreb umjetnička organizacija TRAFIK izvedela je plesni projekt ‘jogging godard, removie’ autorice Lare Badurine.
U sklopu obilježavanja 10. obljetnice preseljenja MSU-a u Novi Zagreb umjetnička organizacija TRAFIK izvedela je plesni projekt ‘jogging godard, removie’ autorice Lare Badurine.

Novi TRAFIK-ov site-specific projekt ‘jogging godard, removie’ istražuje filmski opus Jean-Luca Godarda ukomponiran u specifičan prostor MSU-a te uključuje scenografski koncept kao temelj istraživanja.

- Fokusirani na filmski jezik kao jednu od varijacija svakodnevnog jezika i ljudske komunikacije gledatelji ulaze u proces identifikacije s Godardovim jezikom. Za razliku od klasičnog pristupa scena-rampa-gledatelj ili pristupa u kojem se izvođač kreće među gledateljima i ukida rampu, u ovom projektu gledatelji svojim izborima u (po)kretanju sudjeluju u izvedbi, napominju iz MSU-a.

Izvedbom ‘jogging godard, removie’, umjetnička organizacija TRAFIK predstavlja muzej kao specifičan prostor gdje se njemu svojstvena izlagačka djelatnost proširuje u stvaran prostor djelovanja kroz prostor igre/izvedbe kontekstualizirane u vremenu i prostoru u kojem živimo.

Autorica koncepta i redateljica je Lara Badurina, koreograf Žak Valenta, skladatelj Dušan Maksimovski, kostimograf Iztok Hrga, a dramaturg Luka Bosanac. Plesačice su Ema Crnić, Eleonora Vrdoljak, Sellena Beram, Josipa Bubaš, Ana Katulić, Mia Kevo, Helvecia Tomić i Vera Mitrović Vrbanac, a glumci Neven Aljinović Tot i Nino Sorić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!