Počela manifestacija RetrOpatija

23.06.2022.

22:14

Autor: M.Š./Hina/HRT

Opatija - ilustracija

Opatija - ilustracija

Foto: xbrchx / Shutterstock

Manifestacija RetrOpatija vratila se u Opatiju nakon stanke izazvane pandemijom, počela u četvrtak i trajat će do subote, a tijekom ta tri dana grad će se vratiti u prošlo stoljeće, podsjećajući glazbom, odjećom sudionika i drugim elementima pop kulture na "zlatne dekade".

Ta razdoblja pokušat će privremeno vratiti stotinjak umjetnika, pin-up djevojaka i hostesa, plesača, zabavljača na više lokacija u Opatiji i Voloskom uz tisuće posjetitelja.

Posljednji dan velikog tuluma, u subotu, zatvorit će se za automobilski promet središnja opatijska ulica te će biti prepuštena šetačima, plesačima i svima željnima dobrog provoda.

Uključene su trgovine i ugostiteljski objekti koje će uređenjem i prigodnom ponudom evocirati dvadesete, četrdesete, pedesete, sedamdesete, osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća.

Posjetitelji Opatije moći će kušati retro-slastice i koktele, ali i nekad popularna bezalkoholna pića poput marelice sa šlagom, ukrasiti se frizurama u stilovima otprije pola stoljeća, pogledati izložbe starih fotoaparata, fotografija i razglednica, kao i antikviteta, uključiti se u fitness program koji je nekad popularizirala Jane Fonda, izvijestila je opatijska Turistička zajednica.

Na Slatini i u parku pred Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer priređivat će se nastupi uživo, druženje uz prigodnu ponudu gastronomskih specijaliteta i pića. Na programu su nastupi DJ-a, niza bendova i jazz sastava.

Tradicionalno finale čitavog programa RetrOpatije bit će Disco Party by DJ Luca Montecchi & MC Šajeta na Ljetnoj pozornici, od subote u 23 sata do nedjelje u 3 sata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!