12:43 / 15.01.2018.

Autor: Neva Funčić/M.Š.

Počela obnova istočnog krila Guvernerove palače

Foto:PGŽ

Foto:PGŽ

Foto: - / -

Počela je obnova istočnog krila zgrade Guvernerove palače u Rijeci, zapuštenog prostora Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u kojem je nekad bio rock klub 'Pyton'.
Počela je obnova istočnog krila zgrade Guvernerove palače u Rijeci, zapuštenog prostora Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u kojem je nekad bio rock klub 'Pyton'. Sanacija bi trebala biti dovršena u ožujku.
Iz proračuna Primorsko-goranske županije za ovu je investiciju osigurano 400 tisuća kuna. Isti iznos je odobrilo i Ministarstvo kulture što je dovoljno za obnovu pokrova, terase i zidova. Drugom fazom predviđeno je uređenje ugostiteljskog objekta muzejskog caffea. Prema izvornom projektu Alajosza Hauszmana iz 1893. godine, istočni aneks Guvernerove palače bio je namijenjen za zimski vrt, odnosno oranžerij. Prostor je godinama bio zapušten, a svojevremeno je u njemu bio riječki rock club 'Python'. Radovi na sanaciji istočnog aneksa trebali bi biti dovršeni u ožujku ove godine.
Više o projektu obnove za Dobro jutro, Hrvatska govorili su Tea Perinčić, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja i Valerij Jurešić, pročelnik za kulturu, šport i tehničku kulturu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!