Nova kazališna sezona u zagrebačkom HNK

18.09.2022.

20:26

Autor: Dnevnik/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Pjevat će se večeras i u zagrebačkom HNK. Nova kazališna sezona otvorena je svečanim Opernim gala koncertom pod ravnanjem maestra Ivana Repušića. 

- Zagrebačka publika večeras će u HNK imati jedinstvenu priliku uživati u jednom od najvećih opernih pjevača današnjice - Piotru Beczala. On nastupa u kazališnim i opernim kućama diljem svijeta, javila je za Dnevnik Tamara Džebić Šaljan.

Prijenos koncerta moći će se pratiti putem videozida koji se nalazi ispred zagrebačkog HNK.

Koncert je otvorenje nove sezone, Iva Hraste Sočo, intendantica HNK Zagreb je rekla da je ovaj koncert jako važan jer će najaviti novi smjer kazališta u smislu umjetničke energije sjajnih ansambala sa svjetskim zvijezdama. Sigurna je da će time dobiti na većoj relevantnosti u umjetničkom svijetu.

Premijera će biti 14 u ovoj sezoni.

- Pjevat ću ono što i inače pjevam od Verdijeva Rigoleta do Don Josea iz Bizetove Carmen, no danas ću za ovu prigodu pjevati i jednu hrvatsku ariju. Vrlo sam uzbuđen zbog toga. Nadam se da će se publici svidjeti i da ću uspjeti pjevati pravilno na hrvatskom jeziku, rekao je tenor Pitor Beczala.

- Posebnost ovog programa jest da sam solist sudjeluje u duetima, kvartetima, zajedno sa solistima zagrebačke opere i što je lijepa gesta samoga Pjotra, a šlag na tortu je njegova izvedba Porinove arije Zorko moja, rekao je dirigent Ivan Repušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!