Polarna avantura slikara Zlatana Vehabovića

26.09.2018.

16:57

Autor: V.M./I.A.J./HRT

default error photo
Tijekom listopada 2016. godine Zlatan Vehabović ukrcao se na jedrenjak i pet je tjedana plovio polarnim arktičkim morem. Svojim je fotoaparatom bilježio svaki trenutak plovidbe, a iskustvo je pretočio u ciklus 'Tamno bijela zemlja'.
Tijekom listopada 2016. godine Zlatan Vehabović ukrcao se na jedrenjak i pet je tjedana plovio polarnim arktičkim morem, a iskustvo je pretočio u ciklus 'Tamno bijela zemlja'.

Svojim je fotoaparatom bilježio svaki trenutak plovidbe, redovitog iskrcavanja u nenaseljena priobalna područja golemog arhipelaga, aktivnog planinskog pješačenja...

Nakon gotovo dvije godine ciklus pod nazivom 'Tamno bijela zemlja' ispunio je Umjetnički paviljon u Zagrebu.

Pogledajte uvodni prilog iz emisije Pravac na treću posvećene Vehabovićevoj polarnoj avanturi i radovima koji su iz nje proizišli:U emisiji Pravac na treću, koju ove sezone emitiramo nedjeljom navečer na HRT3, te u svako vrijeme na multimedijskoj usluzi HRTi, razgovarali smo sa slikarom Zlatanom Vehabovićem koji je ponovno oduševio hrvatsku kulturnu javnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!