13:06 / 07.12.2018.

Autor: Oka Ričko/V.M./HRT

Portal koji mijenja odnose na umjetničkoj sceni

Nikola Albaneže i Sonja Švec Španjol

Nikola Albaneže i Sonja Švec Španjol

Foto: - / -

PerceiveArt internetski je portal posvećen likovnoj umjetnosti, koji je unatrag 5 godina postojanja unaprijedio odnos prema mladim, neafirmiranim ili marginaliziranim umjetnicima.
PerceiveArt naziv je internetskog portala posvećenog likovnoj umjetnosti koji je unatrag 5 godina postojanja unaprijedio odnos prema mladim i neafirmiranim umjetnicima, onima koji žive izvan Zagreba i koji nakon završenoga obrazovanja nemaju mogućnosti profilirati svoj rad i upoznati ga s javnošću.

Istodobno, portal mijenja i odnose između povjesničara umjetnosti, kustosa i kritičara s jedne strane i umjetnika s druge strane te je donekle poboljšao i egzistencijalne uvjete života kreativaca koji rade izvan institucionalnih okvira.

Kakvo je sada stanje u tim slobodnim profesijama, koji je zakonodavni okvir u Hrvatskoj te što bi se moglo i trebalo pomaknuti s mrtve točke – pitali smo goste emisije A forum - pokretačicu portala PerceiveArt Sonju Švec Španjol i povjesničara umjetnosti i likovnog kritičara Nikolu Albanežea.

Pogledajte uvodni prilog iz emisije A forum posvećene portalu PerceiveArt u kojem govore akademski slikar i grafičar Zoran Kakša, povjesničarka umjetnosti Željka Jelavić i akademski slikar Anton Vrlić, a emisiju u cijelosti možete pronaći na multimedijskoj usluzi HRTi:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!