16:33 / 08.03.2021.

Autor: Saša Užarević/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Portreti iz 'Noćne more'

Izložba 'Život izvan okvira'

Izložba 'Život izvan okvira'

Foto: HTV / HRT

Izložba fotografija 'Život izvan okvira' mladog fotografa i videoumjetnika Ivana Mihaljevića prikazuje portrete poznatih televizijskih likova iz nekadašnje legendarne televizijske emisije Noćne more Željka Malnara. Ivan Mihaljević, koji je emisiju 'Noćna mora' radio kao snimatelj, ističe kako su ovo unikatni portreti te su prije svega u fokusu ljudi. Naglasak nije na emisiji, nego na njihovim pričama.

Ivan Mihaljević, koji je emisiju 'Noćna mora' radio kao snimatelj, ističe kako su ovo unikatni portreti te su prije svega u fokusu ljudi. Naglasak nije na emisiji, nego na njihovim pričama. 

- Koncept izložbe je to da ima šest likova: Cezar, Jaran, Anđa odnosno Bruno, Braco odnosno CroRom, Remzo koji priča u rimama i Laki. Naglasak nije na samoj emisiji nego na tim ljudima. Oni žive na margini i rade najjadnije poslove. Jaran odvaja auluminij i bakar u URIHO-u, a Laki koji je radio u Končaru - sad živi stanu-sobici u trošnoj zgradi, kaže Ivan Mihaljević.

Izložba koja je postavljena u fotogaleriji Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu u budućnosti planira obići i mnoge druge hrvatske gradove.

- Njih je bilo jako teško okupiti. Sam proces pronalaska trajao je više od dva tjedna. Rok za postav izložbe bio je jako kratak, mjesec dana. Samo fotografiranje je trajalo jako kratko i moram priznati da sam ponosan na to, dodaje Mihaljević koji je svoje portrete slikao u studiju s profesionalnom rasvjetom i na lokacijama koje ih definiraju.

I stručnjaci se slažu kako je riječ o veoma zanimljivoj izložbi. Fotografije Ivana Mihaljevića svakako će ostati „Izvan okvira" te nas još dugo podsjećati na ove simpatične televizijske ljude.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!