Posljednji oproštaj od Lise Marie Presley koja počiva uz oca u Gracelandu

22.01.2023.

22:36

Autor: T.D./HRT/Hina

Posljednji oproštaj od Lise Marie Presley

Posljednji oproštaj od Lise Marie Presley

Foto: Nikki Boertman / REUTERS

Pjevačica Lisa Marie Presley sada počiva uz svog oca Elvisa, "kralja" rock'n rolla, na njegovu legendarnom imanju Gracelandu u Tennesseeju, kamo su u nedjelju došle stotine obožavatelja i prijatelja kako bi joj odali posljednju počast.

Od ranih jutarnjih sati čekalo se u redu za sudjelovanje na pokopu u Memphisu, a mnogi su u rukama nosili cvijeće i fotografije pjevačice i glazbenice koja je umrla 12. siječnja u 54. godini.

Obred se završio procesijom do "Vrta meditacije" u Gracelandu, gdje su grobovi Elvisa Presleyja, članova njegove obitelji, a sada i jedine kćeri Lise Marije koju je imao s glumicom Priscillom Presley.

Na pozornici gdje je bila velika fotografija Lise Marie Presley, pjevač Smashing Pumpkinsa Billy Corgan, zatim Alanis Morissette i Axl Rose, vođa Guns N'Rosesa oprostili su se od nje. Zbor je otpjevao duhovnu pjesmu.

Pjevačica je umrla od srčanog zastoja nedugo nakon žurne hospitalizacije u Kaliforniji. 

Obiteljsko imanje Graceland, gdje je Elvis Presley pronađen u nesvijesti 16. kolovoza 1977., danas je pretvoreno u muzej i svakodnevno ga posjećuju turisti i obožavatelji. 

Lisa Maria je imala četiri supruga, među njima su Nicolas Cage i Michael Jackson, i četvero djece. Tijekom karijere izdala je tri albuma, ali nije postigla uspjeh kao njezin otac, jedan od najslavnijih glazbenika svih vremena.

Počivat će uz svog sina Benjamina Keougha koji si je 2020. oduzeo život.

- Pročitat ću nešto što je moja unuka napisala svima vama. Nazvala je to "Stara duša". Ne znam kako svoju majku opisati riječima. Istina je da ih je previše. Lisa Marie Presley bila je ikona, uzor i superheroj mnogim ljudima diljem svijeta. Ali mama je bila moja ikona, moj uzor, moj superheroj, i to na mnogo načina, rekla je Priscilla Presley, majka Lise Marie Presley.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!