10:57 / 02.06.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Posljednji sat u životu Nikole Tesle

"Tesla - prilagođavanje anđela"

"Tesla - prilagođavanje anđela"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Predvorje koncertne dvorane Vatroslav Lisinski večeras je pretvoreno u hotelsku sobu Nikole Tesle. Riječ je o predstavi "Tesla - prilagođavanje anđela" koja na nesvakidašnji način opisuje posljednji sat života velikog znanstvenika te ga umjetnički razotkriva kao mudro duhovno biće. 

Predstavu je u stilu trilera režirao Vladimir Posavec Tušek koji i glumi Nikolu Teslu, a tajanstvenog Johna Smitha, posljednjeg posjetitelja sobe u hotelu New Yorker glumi Momčilo Otašević.


- Prvi dio predstave u biti je nešto što je Tesla za javnost bio i mislim da tu ima mnogo stvari koje ljudi, koje publika zna o Tesli, ali ima i nekih detalja koje vjerojatno šira publika ne zna, a čitava predstava se u stvari bavi Nikolinim duhom, odnosno onim što je svatko od nas, našom dušom, kaže Vladimir Posavec-Tušek.


Momčilo Otašević napominje da priča počinje jednim zanimljivim intervjuom koji preraste u nešto mnogo ozbiljnije, teže i jače.


- U nešto više od nas, odnosno 'ajmo reć' od njega, jer ja sam već anđeo koji je pao s neba, pa sam demon, a on je i dalje čovjek koji ima još tih sat vremena i deset minuta. Ne znamo jel' to, u stvari prvi sat Tesline smrti ili je to zadnji sat Teslinog života, istaknuo je Otašević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!